Νέα τροπολογία για την κινητικότητα

Ημερομηνία δημοσίευσης 07/09/2013

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας προστίθενται, με τροπολογία που κατέθεσε χθες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Ειδικότερα, με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαιρούνται:

- Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ.

- Συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος. Η ειδική αιτία θέσπισης της εν λόγω διάταξης, που αποτελεί έμπρακτη εκπλήρωση της ηθικής υποχρέωσης της Πολιτείας στους αφοσιωμένους λειτουργούς της, αλλά και εχέγγυο για την τύχη και προοπτική της οικογένειάς τους, ενόσω επιτελούν απερίσπαστοι το καθήκον τους, καθιστά εύλογη και αναγκαία την εξαίρεση των δικαιούχων από το θεσμό της κινητικότητας.

- Υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.). Με την περίπτωση αυτή εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Ολυμπιονίκες δεν θα εξαιρεθούν από το καθεστώς διαθεσιμότητας

Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε, ότι οι αθλητές που πέτυχαν διεθνείς διακρίσεις με τα εθνικά χρώματα και, ανάμεσά τους, ακόμη και οι Ολυμπιονίκες, δεν εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για τους αθλητές που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ υποσχέθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλεψη για την εξαίρεσή τους στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι αθλητές που έχουν διοριστεί στο δημόσιο, λόγω των διακρίσεών τους, όπως προέβλεπε ο νόμος 2725/1999, υπολογίζονται σε περισσότερους από χίλιους.

Εξάλλου όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η ποιοτική μεταρρύθμιση στο δημόσιο αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα. Όπως δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, δεν διαπραγματεύθηκε ο ίδιος τους αριθμούς με την Τρόικα, όσον αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση. «Τους βρήκα μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου, παρόλα αυτά πρέπει να τους εφαρμόσω και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι μόλις παρουσιάσω τα πρώτα μου αποτελέσματα θα μπορέσω να ανοίξω με τους δανειστές μας μια ουσιαστική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, γιατί δεν μπορούμε μόνο να τρέχουμε πίσω από ποσοτικά αποτελέσματα. Το πραγματικό στοίχημα στην Ελλάδα είναι το ποιοτικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα τελευταία τρία χρόνια 200.000 άτομα έχουν φύγει από το δημόσιο κυρίως.

Δύο υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμπει στο πειθαρχικό ο Ι. Μιχελάκης

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη δύο υπάλληλοι του υπουργείου, για πειθαρχικές παραβάσεις του υπαλληλικού καθήκοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τον προϊστάμενο διεύθυνσης του υπουργείου, διότι προέβη σε ενέργειες προκειμένου αναπτυξιακό έργο δήμου, να ανατεθεί σε αναπτυξιακή εταιρεία στην οποία μετέχει, ως μέλος, η σύζυγός του.

Για να το πετύχει, ανέλαβε χωρίς προηγούμενη άδεια και ενημέρωση της υπηρεσίας την προετοιμασία του φακέλου, χρησιμοποιώντας μέσα της Υπηρεσίας και τη θέση που κατέχει. Σε διενεργούμενη ΕΔΕ από την υπηρεσία καλούμενος να παράσχει σχετικές εξηγήσεις άσκησε κριτική κατά των πράξεων προϊσταμένης αρχής χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις. Η υπηρεσία επιλήφθηκε της υπόθεσης παραγγέλοντας τη διενέργεια ΕΔΕ μετά από καταγγελία- αναφορά του δημάρχου, ότι ο εν λόγω υπάλληλος πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο φάκελος στάλθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Επίσης, παραπέμπεται υπάλληλος του υπουργείου για το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του για το χρονικό διάστημα από 1-5-2013 μέχρι 1-8-2013. Ο εν λόγω υπάλληλος, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών και αντίστοιχο του Προξενείου της Ελλάδας στην Ατλάντα των ΗΠΑ, συνελήφθη την 30η Απριλίου του 2013 στον Διεθνή Αερολιμένα της Ατλάντας, προσπαθώντας να περάσει παράνομα δύο Αλβανούς υπηκόους στο αμερικανικό έδαφος, οι οποίοι έφεραν ελληνικά διαβατήρια. Σε βάρος του υπαλλήλου αυτού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, έχει προφυλακισθεί και έχει ορισθεί δικάσιμος για τις 7-10-2013.

Πρώτα ΘΕΜΑΤΑ


Σελίδα 1 από 401 | Αποτελέσματα 1 - 20 από 8001
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page

Αγωνία ενόψει του κρίσιμου Eurogroup (9/5) (04/05/2016)

Τις πρώτες συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μα...»

Moody΄s: Credit negative οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση (04/05/2016)

Credit negative για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ρευστότητας για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ καθυστερεί και η έναρξη της συζήτηση...»

D. Nouy (ΕΚΤ): Οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν σε δυσμενή θέση λόγω των πολιτικών αναταράξεων (04/05/2016)

Στις πολιτικές αναταράξεις των τελευταίων μηνών εστιάζει η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Daniele Nouy, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ελληνικές τράπεζες. Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad» η D. Nouy υποστήριξε ότι «οι...»

Οι πολιτικές εξελίξεις καταλύτης για τις επόμενες κινήσεις του Χ.Α. (04/05/2016)

Αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα επέδειξε στο τελευταίο δίμηνο των αρνητικών εξελίξεων και των ατελέσφορων για την αξιολόγηση διαπραγματεύσεων, το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι επενδυτές του οποίου προσβλέπουν σε σημαντικό βαθμό σε συμφωνία. Για το τι εκτιμούν για τη συ...»

Επιστροφή στην ανάπτυξη από το β΄ εξάμηνο (04/05/2016)

Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το β΄ εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στην έκθεσή της για την Ελλάδα, τονίζει ότι η ελληνική οικονομία επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα το 2015. ...»

Εν αναμονή κάποιου Eurogroup η κυβέρνηση (29/04/2016)

Την αποχώρηση τους από την Αθήνα, λόγω του Πάσχα, ανακοίνωσαν χθες και τυπικά οι εκπρόσωποι των Θεσμών, σημειώνοντας ότι, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, επιτεύχθηκε «σημαντική πρόοδος». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ...»

Εικόνα σταθεροποίησης στο Χ.Α. πριν τις γιορτές (29/04/2016)

Σταθεροποιητικές τάσεις σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση, πριν τις εορτές του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, που αποτελεί και τελευταία συνεδρίαση του μήνα. Η αγορά αναμένει σημάδια για πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης κ...»

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο ΣΕΒ (29/04/2016)

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία. «Η τρόικα εμμένει στη λήψη επιπλέον εφεδρικών μέτρων που, δυστυχώς, ενισχύουν περαιτέρω το υφεσιακό κύμα και θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία», επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ...»

Υπό πίεση τα κέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών (29/04/2016)

Μια συνδυασμένη πτώση της τάξεως του 22% αναμένεται να καταγράψουν φέτος τα κέρδη των μεγάλων ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς τα χαμηλότερα έσοδα από τη διύλιση εντείνουν την επίδραση από την αναταραχή στις τιμές του αργού πετρελαίου, όπως προκύπτει απ...»

Απέκτησε χρηματιστήριο bitcoin η Ευρώπη (27/04/2016)

Το πρώτο επισήμως αδειοδοτημένο χρηματιστήριο ψηφιακού νομίσματος bitcoin απέκτησε η Ευρώπη, μετά την άδεια λειτουργίας που ενέκρινε το Λουξεμβούργο για το χρηματιστήριο bitcoin με την ονομασία «Bitstamp», με υψηλές τις προσδοκίες ότι ένα «πρόσθετο στρώμα νομι...»

Κ. Ziegler: Απώλεια 2 δισ. για το κράτος (27/04/2016)

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από φόρους χάνει το ελληνικό Δημόσιο από τη μη λειτουργία των VLTs και από το καθεστώς της προσωρινής αδειοδότησης του ιντερνετικού τζόγου. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, μιλώντας στην ετήσια γενική συ...»

«Αγκάθι» στη συμφωνία τα προληπτικά μέτρα (27/04/2016)

Η νομική φόρμουλα για το πακέτο των προληπτικών μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ και για την πρόβλεψη της άμεσης λήψης κάποιων εξ αυτών σε περίπτωση που διαπιστωθούν αποκλίσεις από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, αποτελεί το βασικό «αγκάθι» ...»

Στήριξη από ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες (27/04/2016)

Σε αγορές 2,5 δισ. ευρώ ομολόγων του EFSF που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες προχώρησε χθες η ΕΚΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της ρευστότητας του ελληνικού κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ θα αγοράσει συνολικά ομόλογα ύψους 18,5 δισ. ευρώ, εκ...»

Αλ Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει (21/04/2016)

Να μην ποντάρει όλα τα λεφτά του στην αποτυχία της κυβέρνησης, γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει, κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι σήμερα που δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας για τα οικονομικά,...»

Στα κρατικά ταμεία 70 εκατ. από ΕΥΑΘ (21/04/2016)

Β ΒΑΣΙΚΟ Την αναπτυξιακή δυναμική της ΕΥΑΘ μέσα από το υψηλό επίπεδο συντήρησης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών της, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Παπαδάκης, κατά την ετήσια ενημέρωση των οικονομικώ...»

Μειωμένος αριθμός IPOs στο Q1 (21/04/2016)

Tη χαμηλότερη επίδοση πρώτου τριμήνου από το 2009 και μετά, κατέγραψαν οι δημόσιες εγγραφές το 2016, σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της ΕΥ «GlobalIPOTrends: 2016 1Q». Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των νέων IPOs στα χρηματιστήρια...»

ESM: Εξετάζονται τρόποι ελάφρυνσης του χρέους (21/04/2016)

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να εξετάζει τρόπους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει ο ESM στην ανακοίνωσή του, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν έτοιμοι...»

Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για 20ετία (20/04/2016)

Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, μηνιαίως, εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης, ορίζεται με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης και ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών π...»

Αύξηση μεγεθών στο 3μηνο για Σαράντη (20/04/2016)

Θετική είναι η αρχή για το 2016 για τον όμιλο Σαράντη, ο οποίος παρουσίασε διψήφιο ποσοστό αύξησης στις πωλήσεις και την κερδοφορία, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα βελτίωση στα περιθώρια κέρδους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις του ομίλου κατά το ...»

Σε ρυθμούς διαπραγμάτευσης πάλι η κυβέρνηση (20/04/2016)

Σε ρυθμούς διαπραγματεύσεων μπήκαν εκ νέου από χθες το απόγευμα η κυβέρνηση και οι επικεφαλής των κλιμακίων, μετά από την ολιγοήμερη παύση λόγω της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. Οι διαπραγματεύσεις θα διακοπούν την Πέμ...»


Σελίδα 1 από 401 | Αποτελέσματα 1 - 20 από 8001
First Page | Previous Page | Next Page | Last Page

E-Business Pages

Αρθρα, προτάσεις για επενδύσεις, Β2Β υπηρεσίες & επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της ελληνικής αγοράς.

CONFERENCES
Hotels καί Διοργάνωση
FRANCHISE
Επιχειρηματικές ευκαιρίες
LEASING
Επενδυτικά - Χρηματοδοτική μίσθωση επαγγελματικού εξοπλισμού
LOGISTICS
Αποθήκευση προϊόντων - Συστήματα εφοδιασμού
Α.Ε.Ε.Δ.
Λήψη - Διαβίβαση εντολών
ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ασφαλιστικά προϊόντα
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Αντιπροσωπείες Επαγγελματικών Αυτοκινήτων
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ
Οι εταιρείες της ενέργειας
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Επιχειρησιακός σχεδιασμός - Συμβουλευτικές υπηρεσίες
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συναλλαγές - Επενδυτικά προϊόντα
ΤΡΟΦΙΜΑ
Εταιρείες Τροφίμων - Ποτών
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ
Αναλύσεις - Online συναλλαγές
Point of Views


Πέτρος Τρουπιώτης:
» Τρεις επιλογές , η μια χειρότερη από την άλλη

Τρείς επιλογές «δίνει» στην κυβέρνηση το έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg πο...»
Λουκάς Παπαϊωάννου:
» Αποκλειστικός καταλύτης για το Χ.Α. οι πολιτικές εξελίξεις
 O χρηματιστηριακός Απρίλιος, μας αποχαιρετά με μικρά κέρδη στον Γ.Δ. ...»
Δημήτρης Α. Σαρρής:
» Στους ρυθμούς της διαπραγμάτευσης «χορεύει» η αγορά
Μετά από ένα μήνα έντονης νευρικότητας και διακυμάνσεων η αγορά ολοκληρώνει...»
Γιώργος Πλωμαρίτης :
»Σε ανοδική πορεία οι Ομαδικές Ασφαλίσεις της INTERAMERICAN
Η INTERAMERICAN διαγράφει στον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων μία πορεία δυν...»
Δονάτος Ι. Πετράτος:
» Η Κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού
Η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1957 με τη Συνθήκη της Ρώμης διαβλέπει μέσα από τη...»


  1. Απίστευτη οικονομία
    eco-gas.gr
    στην επιχείρηση, στη βιομηχανία, στις μεταφορές!
  1. Ανταλλακτικά
    antallaktikaonline.gr
    Ποιοτικά, με αρμοδιότητα και σε λογική τιμή!